Tanácsok ülőgarnitúra vásárláshoz!

1./ Tervezés, méretek

Tervezéskor vegye figyelembe a helyiségben található nyílászárók helyzetét, ha a bútor ablak alá kerül annak magasságát, az ajtók nyílását. Olyan helyre tervezze a garnitúrát, ahol nincs kitéve erős napfénynek, vagy hősugárzásnak (radiátor). Egy ülőgarnitúra általában nagy helyet foglal el a térben, vagyis ami a bútoráruház hatalmas légterében megfelelőnek tűnik, az otthon a kis szobában túl nagy lehet. Mielőtt elindulna vásárlási körútjára mérje meg a rendelkezésre álló helyet, ahová a bútor kerül. A legtöbb ülőgarnitúra különböző elemekből áll, többféle méretben variálható. Gyakran előfordul, hogy vevőink rátalálnak az ideális ülőbútorra, de nem biztosak benne, hogy elfér ezért nem tudják azonnal megrendelni. Ha felkészül a méretekkel megspórolhatja a második utat. Érdemes megtervezni a bútor helyszínre jutási útvonalát is. Vegye figyelembe a helyszín adottságait (szűk folyosó, éles forduló, lépcsőfeljáró, beépített bútorok stb…) és egyeztesse az üzletben a szállítás körülményeit kollégáinkkal. Ennek hiányában a szállítók és üzletünk nem tud felelősséget vállalni a bútor helyszínre jutásáért.

2./ Kényelem

Vásárlás előtt próbálja ki a bútort! Ne csak néhány percre üljön bele, szánjon rá akár 20-30 percet is. Hasonlítson össze több modellt. Próbálja ki a különböző funkciókat, gondolja át, hogy szüksége van-e ezekre (mozgatható karok, háttámlák, vendégágy, ágyneműtartó…) Ha úgy gondolja, hogy szebb bútort még nem látott, de nem érzi kényelmesnek ne vegye meg. Az ülőgarnitúra nem csak egy dekorációs eleme a lakásnak, hanem fontos használati eszköz. Az ágy után ezen töltjük el a legtöbb időnket (tévézés, olvasás, vendégek…) Az ülőgarnitúra legfontosabb tulajdonsága az üléskomfort, a kényelem.

3./ Szövet vagy bőr?

Az ülőgarnitúrák másik fontos jellemzője a bevonó anyag. Ennek két fő kategóriája van: szövet vagy bőr. A szövetek igen széles választékával halmozzák el vásárlóinkat a gyártók, melyek az egyszerűbb vásznaktól, textilbőröktől kezdve a nagy kopásállóságú vízzel tisztítható anyagokig a legdivatosabb színekben állnak rendelkezésre. Ha hosszú távra tervez egy megbízható, tartós bútort, akkor az Aquaclean szöveteket ajánljuk Önnek, melyeknek kiváló tisztíthatósága különösen kisgyermekes családoknak, vagy gyakran bulizós fiataloknak előnyös. Mindezen tulajdonságok megtalálhatók természetes formában a bőr bevonatoknál. Bőrválasztékunk I. osztályú, tiszta, zsírszegény marhabőrökből áll össze, melyek a cserzés során kapott felületvédő kezeléstől válnak tartóssá, értékállóvá. A korszerű technológiának köszönhetően ma már nem találkozunk a bőrök hideg, rideg tulajdonságaival a leülés után néhány másodperccel már testmeleg, puha, lágy üléskomfortot érzünk.Természetesen ahhoz, hogy ezek a tulajdonságok hosszú távon megmaradjanak ápolni is kell a bőrt, melyhez az üzleteinkben kapható tisztító/ápoló szereket ajánljuk.

4./ Ár

Ne dőljön be az 50%-osan leárazott százezer forintos ülőgarnitúráknak. Ha hosszú távra tervezi bútorát minőségi anyagokból készült ülőgarnitúrát válasszon, mely megfelelő garanciával és háttérszervizzel rendelkezik. Az ár tükrözi a minőséget.