Ajánlott bőr típusok

Az ajánlott bőr típusok általános tulajdonságai:

Számos egyedi tulajdonság teszi a bőrt tekintélyes és nemes kárpitanyaggá. A mai, korszerű gyártástechnológiával készült bőr anyag igazodik a környezeti hőmérséklethez és segíti szabályozni a helyiség páratartalmát, mert felszívja a nedvességet. Kedvező az allergiásoknak, mert nem szívja magába a cigarettafüstöt, a port és a poratkákat. Felületén ugyan észlelhető a környezet hatása, azaz a kisebb méretű hegek, striák, rovarcsípések jelenhetnek meg, melyeket nem lehet kiküszöbölni, de ez inkább anyag természetességét erősíti. Annak ellenére, hogy a bőr egy strapabíró anyag, idővel meglátszanak rajta a használat jelei, úgymint ráncosodás, hullámosodás, kopás. Ahhoz, hogy ez minél később jelenjen meg elengedhetetlen a bőr megfelelő, használata és gondozása, melytől hosszútávon szilárd és hidratált marad. Ellenkező esetben elszíneződik, kiszárad és rugalmasságát veszti. A megfelelő karbantartó tisztítószerekkel végzett rendszeres kezelés évekig jó formában tartja. Minden bőrdarabnak megvan a maga eredete és karaktere, és ha kárpitanyagként választja, biztos lehet benne, hogy az Ön kanapéja egyedülálló lesz. Vastagsága, színe és nyomai teszik különlegessé és nagyon egyedivé.

Bőr típusok:

Naturelle: A Naturelle csoportba természetes, korrigált bőrök tartoznak, amelyek szabályos, finom mintázattal hangsúlyozzák eleganciájukat. A megfelelő bútoranyag kiválasztása biztosítja a tartósságot és a külső hatásokkal szembeni ellenálló képességet, a gondosan megmunkált felület pedig megkönnyíti a tisztítást és karbantartást. A Naturelle bőrök széles színválasztékban kaphatók. Vastagság: 0,9-1,1 mm Dombornyomott minta: Madras

Evolution: Az Evolution csoport természetes bőreit finomított, korrigált felületük, vonzó, nagy szemcsés lenyomatokkal jellemzi. A kiváló minőségű anyagválasztás és a professzionális felületkezelési eljárás az ebbe a csoportba tartozó bőröket rendkívül tartóssá teszi, ugyanakkor megőrzi eredeti megjelenését, valamint a könnyű karbantartást és tisztítást. Az Evolution natúr bőrekből készült huzatokat matt vagy félmatt felület jellemzi, kiemelve elegáns megjelenésüket. Vastagság: 1,3-1,5 mm Dombornyomás: Dolaro

Prestige: A Prestige (I) csoportba tartozó természetes bőrök puhaságát és rugalmasságát többek között a gondos anyagválasztás révén érik el. A bőr természetes eredetét igazolják a felületén látható nyomok és anyajegyek, amelyek minden bútorkárpit egyediségét hangsúlyozzák. A Prestige (I) bőrök matt vagy félmatt felülete ráadásul kihangsúlyozza fényűző megjelenésüket, míg a professzionális barnítás biztosítja a kívánt tartósságot. A Prestige (M) csoport dél-amerikai bőrei nagyon enyhén korrigált természetes bőrök, amelyeket vonzó mintázat és enyhén fényes felület jellemez. A tökéletes anyagválasztásnak és a professzionális barnító eljárások alkalmazásának köszönhetően az ebbe a csoportba tartozó bőrök tartósak és kivételesen puhák. Ez az egyedülálló tulajdonságkombináció rendkívül kényelmessé és tartóssá teszi a Prestige (M) bőrből készült bútorkárpitokat. A bőrfelület megfelelő kidolgozása garantálja a burkolat egyszerű karbantartását és tisztítását. Vastagság: 0,9-1,1 mm Természetes bőr: Milano (I) Vastagság: 1,2-1,4 mm Természetes bőr: Modena (M)

Prestige+: A Prestige + csoport puha és rugalmas bőrökből áll, melyeket természetes anilin festékkel cserzettek és festettek, hogy a kívánt tulajdonságokkal rendelkező bútorkárpitot kapják.
A Prestige + (K) bőröket finom, kézi polírozással finomítják, ami egyedi, bolyhos megjelenést és nagy tartósságot kölcsönöz nekik. A bőr kézi cserzése szakképzett kézművesek által egyedi karaktert ad minden darabnak. A kézi polírozás miatt a felület színében enyhe eltérések lehetségesek.
A Prestige + (R) bőrök lágyságukat és fényűző fényüket a sima polírozási és felületi gyantázási folyamatnak köszönhetik. A bőr finomítási folyamatainak köszönhetően kiváló felületi esztétika és hosszú élettartam jellemzi. A kézi cserzés és festés egyedi karaktert ad a bőrnek, az egyes darabok lehetséges árnyalatbeli eltérései pedig a kézimunkát hangsúlyozzák a gyártás során.
A Prestige + (G) bőrök alig korrigáltak, ezért látható, a természetes bőrre jellemző jellemzőkkel rendelkeznek, mint például: hegek, rovarszúrások, erek és egyéb jellemzők. Lágy, vintage hatású félanilin felületük csodálatos puha tapintást és gazdag megjelenést kölcsönöz a bőrnek.
A Prestige + (MF) bőrök félanilin bőrök puha kézzel és tartós szatén felülettel. A bőr eredeti szerkezete és természetes tökéletlenségei valamennyire láthatóak maradnak, ami csak kiemeli a bőr eredetiségét. Ez a kopásálló felülettel kombinálva tartóssá teszi ezt a bőrt.

Rancho (R): vastagság: 1,2-1,4 mm
Kenya (K): vastagság: 1,3-1,5 mm
Granada (G): vastagság 1,2-1,4 mm
Massif (MF): vastagság 1,2-1,4 mm